• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,735 hits
  • Annonser

”Gamla godbitar”

Tillbaka på plats igen med många lästa böcker i bagaget.

Två böcker som jag har tänkt läsa ända sedan de kom ut för några år sedan är Simon och Sophie av Emma Granholm och En andra chans av Anne Cassidy. Under de varma veckorna som varit fanns böckerna med hem och äntligen fick jag de lästa.

Absolut inget jag ångrar och jag kan verkligen rekommendera dessa till ungdomar och vuxna som vill få en inblick i ungdomsvärlden.

Den första boken, Simon och Sophie, handlar om dessa två personer. De går på högstadiet i samma klass men är inte alls kompisar. Sophie är den populäraste tjejen och hon och hennes gäng väljer ofta att hacka på Simon. Det gör klart ont i Simon men som tur är har han kompisar som stöttar.
Det blir påsklov och Sophies alla kompisar försvinner iväg på olika resor, ensam kvar får hon ett infall och går över till grannen. Grannen är ingen mindre än Simon, som först undrar vad sjutton hon gör där. Som av en slump funkar det dem emellan när de är ensamma och kärleken börjar växa. Men hur blir det när lovet är över och skolan tar vid igen? Svaret får du givetvis i denna väldigt fint skrivna lilla kärlekshistoria om ungdomar här och nu idag.

I nästa bok En andra chans av Anne Cassidy är det ingen kärlek som ligger och lurar. Istället är det en hemlighet som måste bevaras till alla pris. Alice Tully har fått en chans att börja om sitt liv efter en taskig barndom och en hemsk händelse när hon var i 10-årsåldern. Alice är inte hennes riktiga namn och vad som skulle hända om någon fick veta vem hon är, det vågor hon nästan inte tänka på.
Med små ledtrådar här och beskrivningar där får man i Alice berättelse veta lite om uppväxten och det där fruktansvärda som hände. Hela tiden men det spännande momentet; ska detektiven som snokar komma på vem hon är?
Funderingar tar fart inom en själv när man läser – kan man få förlåtelse och börja om när man gjort något oförlåtligt? Vad är det som påverkar en persons sätt att handla?
Superbra bok, definitivt något för alla spänningssugna i sommarvärmen.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: