• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Skolstart

Igår började skolorna här i Lessebo kommun efter ett sommarlov fyllt med läsning, bad och mycket annat. Många av er barn, unga och vuxna har vi ju sett här på biblioteken nu i sommar och givetvis ska ni fortsätta att komma även om semestern är slut och jobb och vardagssysslor tar vid…

Så nu till dagens ämne för boktipset: skolstart. Det finns en mängd böcker om hur det är att börja skolan för första gången som ju en hel del av er gjorde igår. En sprillans ny favorit är boken Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz.
Detta är något så genialt som en kapitelbok, men med väldigt lite text i varje kapitel – perfekt för någon som vill läsa en tjock bok som ändå är som en börja-läsa bok.

Huvudpersonen i boken är Dunne – en tjej som väldigt länge har längtat efter att få börja skolan. Men så där dagen innan blir hon nervös, hur ska det gå? Ska hon få några kompisar? Att gå i skolan utan kompisar är ju värsta mardrömmen! Som tur är träffar hon Ella Frida och genast kunde livet inte vara bättre. Hela höstterminen är Dunne lycklig men så händer något på jullovet som Ella Frida inte vågar berätta för Dunne och världen rasar plötsligt samman.

Vardagsdramatik på barnens nivå från deras perspektiv – suveränt!

Har du någon i din närhet som börjat skolan eller ska börja kanske nästa år, läs tillsammans eller läs själv – DET HÄR ÄR BRA!

Man får heller inte glömma de fantastiska bilderna i boken av Eva Eriksson.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: