• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Hans Koppel = Petter Lidbeck!

Igår avslöjades att bakom pseudonymen Hans Koppel döljer sig barn- och ungdomsförfattaren Petter Lidbeck! Petter Lidbeck är född 1964. Han har arbetat som journalist och debuterade som författare 1997 med boken Linnea från Yujiang, där han berättar personligt om när han och hans fru adopterade sin dotter från Kina. Han är en av Sveriges mest lästa barn- och ungdomsförfattare och har varit nominerad till Augustpriset. I höst kommer t ex Den femte mannen, som är den nionde boken i serien Tre tjejer. Anledningen till att han valde att skriva vuxenromaner under pseudonym säger han är därför att han som barn- och ungdomsförfattare var rädd att mötas av fördomar, när han började skriva böcker för vuxna. Sorgligt, men sant. (Man kan fundera på varför det anses så viktigt att åldersbestämma litteratur överhuvudtaget och om det måste vara så… egentligen)

Varifrån kommer namnet Hans Koppel? Jo, det är en lek med (Karl) Petter Lidbecks initialer, KPL! Som Hans Koppel har han skrivit tre böcker: Vi i villa, Medicinen samt den alldeles nyutgivna Kungens födelsedag. Samtliga böcker är skruvade men ändå med ett visst allvar.  Vill du läsa något av Petter Lidbeck/Hans Koppel så fråga gärna efter hans böcker på ditt bibliotek!

Själv har jag faktiskt inte läst några böcker av Hans Koppel, men massor av Petter Lidbeck! Jag tycker han är en utmärkt författare så jag borde definitivt testa Hans Koppel!

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: