• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

I valet och kvalet

Alltså det här med att välja – många säger att livet är en enda lång sträcka av val. Man väljer vad man har på sig, vad man äter, vad man tänker, känner och helt enkelt allt man gör.
Bland alla dessa val ingår givetvis vad vi väljer att läsa och när vi läser handlar det ofta om andra människor som gör val.
Mycket av behovet att läsa och det man faktiskt tjänar på att läsa (förutom det rena nöjet) är att vi får tips på hur andra människor valt i olika situationer, även om det handlar om människor i fiktiva världar. Vi läser hur det går för personer som gör sina val och kan använda denna kunskap när vi själva ska välja allt från stort till smått i livet.

Senaste boken jag läste var Hunger av Michael Grant – del två i serien Gone. Här är det sciene-fiction/fantasy och huvudpersonerna i boken är ungdomar och barn som lever i ett samhälle där alla vuxna spårlöst har försvunnit. Ett mörker ute i öknen hotar – men även hungern börjar sätta in bland barnen. Boken är fylld av val, ett av de större är något som alla ställs inför när de fyller femton. Då börjar man plötsligt tona bort och i denna övergångsprocess ställs man inför valet att stanna kvar i zonen där bara barn finns eller om man vill försvinna bort. Vart man försvinner är dock oklart. Valet mellan det okända och det kända, där det kända blir mer och mer en förtvivlad situation. Det är spännande och jag vill att tredje delen ska komma NU så jag får veta vad det är som händer och varför alla vuxna försvann.

Alltså; livet = val, men varför denna smått filosofiska utläggning? Jo, i morgon kör valprocessen igång och alla kan börja förtidsrösta på biblioteken i kommunen.
Välkomna!

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: