• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Nya svenska deckare

Idag är det mulet och kulet och man har mest lust att stanna inomhus. Det är m a o ett riktigt läsväder! Under hösten släpper förlagen många böcker. I år har det kommit särskilt många svenska deckare och här nedan finner du de allra senaste på biblioteket:

Det fördolda är Hans Rosenfeldts (känd från bl a Parlamentet på tv) deckardebut som han skrivit tillsammans med manusförfattaren Michael Hjorth. Jag håller på att läsa den nu och tycker att den är bra, lite ordrik kanske. Efter halva boken har den börjat ta fart, efter en lite långsam inledning, men det blir ju ofta så med den första boken i en serie när karaktärerna ska introduceras.

Fallet med den unge mannen som hittas brutalt mördad väcker uppståndelse i Västerås. Omständigheterna runt mordet är oklara och offret verkar ha haft många dolda hemligheter. Sebastian Bergman, psykolog och expert på gärningsmannaprofiler, tar sig in i mordutredningen av privata skäl. Han är en trasig man efter att ha förlorat sin familj i tsunamikatastrofen och har aldrig varit en enkel att arbeta tillsammans med. De få ledtrådar som polisen finner tycks alla peka mot privatskolan Palmlövska gymnasiet, där den unge mannen var elev.

En annan deckardebuterande författare är Denise Rudberg som kallar sin nya genre för Elegant crime. Boken heter Ett litet snedsprång och utspelar sig i tjusig överklassmiljö. Huvudpersonen heter Marianne Jidhoff, är 55 år gammal och nybliven änka. När hon återvänder till sitt arbete som åklagarsekreterare. När en känd finansman hittas mördad blir hon involverad i utredningen tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn och dennes assistent, Augustin Madrid. Boken är den första i en planerad serie med trion Jidhoff/Ehn/Madrid.

Förra året väckte Kristina Ohlsson stor uppmärksamhet med hennes debut Askungar, som fick väldigt positivt mottagande av läsare och recensenter. Nu har uppföljaren kommit, Tusenskönor. Polisjuristen Fredrika Bergman blir indragen i ett dubbelmord på ett prästpar som gömt illegala flyktingar. Samtidigt befinner sig en ung kvinna i Thailand, när hon plötsligt inser att hennes bankkonton är låsta och hon själv efterlyst för knarkbrott. Privat har Fredrika Bergman fullt upp med sitt komplicerade förhållande med sin mycket äldre och gifte älskare, som hon dessutom väntar barn med.

Alla tre går att reservera på biblioteket! Om du har en pinkod kan du göra det själv på i vår katalog, annars hjälper personalen gärna till. Välkommen till en härlig läshöst!

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: