• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Läst i helgen

Reckless av Cornelia Funke. En äkta spännande bok i genren fantasy.
Jacob hittar ingången till en annan värld i en spegel i sin fars arbetsrum. Han håller denna värld hemlig ett lång tid för sin bror, men en dag följer brodern efter. Han har sedan oturen att råka ut för en riktig olycka. Brodern blir klöst av en goyl en slags stenmänniska/varelse. Blir man klöst börjar man själv förvandlas till sten och nu gäller det att hitta ett botemedel. En svår färd påbörjas och vägen kantas av farliga, men välkända saker och ting från sagornas värld.
En härlig bok för alla som gillar fantasy. Slutet lämnar lite öppet för en fortsättning och jag skulle definitivt inte ha något emot att läsa mer om världen bakom spegel.

Komma över av Ingrid Olsson.
En bok om hur man kan må när man blivit dumpad. Huvudpersonen i boken är Jeppe som efter sommaren ska börja trean på gymnasiet. Eftersom han och tjejen delade lägenhet och lägenheten var hennes blir Jeppe tvungen att flytta. Hem till pojkrummet vill han absolut inte men hur kan ska ha råd att betala 4000:- i månaden när han inte lyckats fixa sommarjobb blir inte lätt. Speciellt lätt över huvudtaget är det inte när man mår kasst. Hur ska man lyckas komma över de känslor man haft för en person och fortfarande har även om hon tappat intresset? Ibland är Jeppe rätt bra på det här med att komma över men ibland tycker jag att han gör bort sig rejält. Ett lästips för alla som blivit dumpade eller dumpat någon.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: