• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Murakami och bokcirklar

Kommer ni ihåg att jag skrev om bokcirklar för ett tag sen?

Jag har ju läst Fågeln som vrider upp världen med Kulturradions bokcirkel som har gått tre måndagar i rad hittills (sista ”träffen” är nu på måndag) och har bara ett femtiotal sidor kvar. Boken är en riktig tegelsten och har verkligen passat att bryta upp i delar. Det hade nog blivit lite väl mastigt att läsa hela romanen i ett streck, inte minst för att själva berättelsen är ganska knepig.

Haruki Murakami är en fantastisk berättare som blandar och ger i sina romaner. I Fågeln som vrider upp världen heter huvudpersonen, vilken runt allting kretsar, Toru Okada. Han är för tillfället arbetslös efter att ha sagt upp sig på sitt förra arbete. Han är gift med Kumiko sedan sex år tillbaka. De har inga barn och Kumiko arbetar ofta sent. En dag försvinner deras katt och Kumiko ber Toru att ta reda på vad som har hänt katten. Därefter sker märkliga saker efter varandra, verklighet blandas med drömmar och läsaren dras in i en gåtfull värld där allt tycks hänga ihop… på något sätt. Bitvis är det en grym historia som berättas, inte minst när Murakami skriver om händelser i Japans blodiga historia, men ibland är den nästan komiskt. Och aldrig någonsin blir det förutsägbart!

Appropå bokcirklar, i maj kommer vi att starta upp en läsecirkel på Lessebo bibliotek. Jättespännande och roligt, tycker jag! Just nu är det fullt, men hör av er till Lessebo bibliotek om ni är intresserade av att vara med.

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: