• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Alla själars natt

Häxor, vampyrer och andra övernaturliga väsen är ju något som brukar tilltala mig och i Deborah Harkness bok Alla själars natt vimlar det av dem.

Trots detta är boken ingen superhit för mig, iallafall inte första halvan av boken. Andra halvan är dock bättre och historien börjar ta fart.
Huvudpersonen är Diana Bishop som är en i raden av många häxor i den kända Bishopsläkten som var med under häxprocesserna i Salem för några hundra år sedan. Diana vill inte själv erkänna att hon är en häxa och har hela sitt liv försökt hålla det övernaturliga på långt avstånd. Något som blir mycket svårt när hon av misstag lyckas få tag i en väldigt viktig bok som sedan alla andra väsen vill lägga vantarna på.

Vid sin sida får hon hjälp av en riktigt gammal vampyr och vad kan vara bättre sällskap för en häxa med förkärlek för historia.

Det hela låter kanske lite komplicerat men gillar man fantasy, kärlek och spänning med lite historiska referenser så är det bara att läsa på. Låt inte första halvan av boken avskräcka er, det tar fart och nu väntar jag otåligt på nästa del som ska komma någon gång under 2012.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: