• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Sanningen om Sanningen om Alice

I går läste jag ut Rebecca James ungdomsroman Sanningen om Alice. Den har kallats en Twilight utan vampyrer, frågan är om jag håller med?
Inte direkt  – jag kan förstå hur de tänker, men nja…
Det är ingen direkt kärlek och himlastormande känslor som det är i Twilight. Det är mer en ödesmättad spänning som ligger utspänd över hela handlingen.
Redan i början får man veta att Alice, vem hon nu är, inte klarar sig och att huvudpersonen inte är särskilt ledsen över det. Man kan då snabbt dra slutsatsen att Alice är en otrevlig person och för att gå igång på boken måste man ställa sig frågan varför?. Varför beter hon sig så som hon gör?
En annan tidig fråga som man vill veta svaret på är ju givetvis, vad som hände den där kvällen när huvudpersonen Katie miste sin syster och om det på något sätt kan höra ihop med mysteriet kring Alice.

Sammanfattningsvis kära vänner, mycket information får man precis i början och sedan gäller det att hålla fast vid spänningen, fortsätta läsa och i slutet blir man belönad med svaren. Värt att påpeka; för att hålla spänningen uppe väljer författaren att hoppa lite i tiden. Vissa kapitel är nutid, andra är framtid och sedan blir det tillbakablickar där man får ledtrådar till vad som hände.

En helt OK spänningsroman där man allteftersom blir mer och mer sugen på att veta vad som pågår.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: