• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,735 hits
  • Annonser

Precis så bra som alla säger!

I helgen sträckläste jag boken det snackas så mycket om just nu, Cirkeln. Mats Strandberg har skrivit sin första ungdomsbok tillsammans med manusförfattaren Sara Bergmark Elfgren. Och vilken bok sen!

Engelsfors är ett litet  samhälle någonstans i Sverige. Trots sitt vackra namn är det ett ganska tråkigt ställe och har man en gång flyttat därifrån, vill man inte tillbaka. Höstterminen har precis börjat när en kille hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla tror att det är självmord, men det visar sig att sanningen är något helt annat.

Boken handlar om sex tjejer som precis har börjat gymnasiet. De känner inte alls varandra, men på en liten ort har man koll på jämnåriga så det känner till varann. När månen färgas röd en kväll dras de alla på ett mystiskt sätt till en ödslig park. När de kommer dit får de höra att de är De utvalda. Och om profetian som säger att de har en viktig uppgift framför sig. Plötsligt är livet blodigt allvar och de sex tvingas att samarbeta, trots sina olikheter, för att hålla det onda borta från Engelsfors.

Jag skrev ju att det var en ungdomsbok i början – glöm det! Cirkeln är precis lika mycket en bok för alla oss som lämnat gymnasiet. Faktum är att till och med DN:s recensent Jonas Thente skrev lyriskt om boken (och han brukar för det mesta skriva om vuxenlitteratur). Cirkeln innehåller så mycket: vänskap, magi, kärlek, konkurrens och inte minst spänning.

Cirkeln är första delen i en planerad trilogi. Nu får jag – och alla andra – vänta tills nästa år på fortsättningen. Det känns jobbigt, jag vill ju veta hur det går NU! På Mats Strandbergs egen blogg läser jag att filmrättigheterna nu är sålda. Härligt, jag tror att det blir en utmärkt film!

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: