• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,735 hits
  • Annonser

En dag av David Nicholls

Den här boken råder det delade meningar om. Många tycker den är helt fantastisk, medan andra som fått stora förväntningar kanske känner att boken inte riktigt klarar av att leva upp till dessa. Jag är väl en av de senare – hade hört att boken skulle vara väldigt bra, men blev under läsningen inte superimponerad. Missförstå mig rätt, boken är bra och jag gillar det speciella sättet att bygga upp berättelsen på.
Boken handlar om Emma och Dexter som träffas den 15 juli 1988. De blir vänner fast Emma kanske egentligen skulle vilja vara mer än så. Berättelsen fortsätter sedan med att ta ett hopp framåt i tiden. Exakt ett år närmare bestämt och det blir ett nytt nedslag i huvudpersonernas liv. Båda ett år äldre och några erfarenheter rikare. Boken är sedan uppbyggd så att man får sig en dos Emma och Dexter den 15 juli varje år genom årtiondena. En del gånger har det hänt mycket på ett år, och en del gånger blir man överraskad.

Varken Emma eller Dexter är genomtrevliga personer, men det gör det hela mer trovärdigt. Nu när det gått ett par dagar sedan jag läste ut boken så kan jag faktiskt bättre och bättre förstå varför många tycker att den är en så bra bok.

En bok för er som inte vill ha deckare, kärleksromaner eller tunga djupa filosofiska epos. Detta är en bok om två vanliga människor som du som läsare för följa med under livets olika upp- och nedgångar.

//Cecilia

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: