• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Det händer mycket i Mirandas liv (LDR 1)

Tolvåriga Miranda och hennes bäste vän Sal bor i samma hus i New York. Deras mammor umgås och de springer alltid över till varandra efter skolan. Men allting förändras när Sal plötsligt blir nedslagen av en ny kille på skolan, helt utan anledning. Dagen efter vill inte längre Sal att de ska ha sällskap efter skolan och Miranda blir både irriterad och lite ledsen när hon märker att han fortsätter att undvika henne.

Samtidigt försvinner extranyckeln från sitt ställe där Mirandas mamma gömt den ifall någon av dem skulle råka bli utelåst. Och kort därefter börjar mystiska brev dyka upp där det står att vad Miranda än gör så får hon inte berätta om breven för någon. För om hon gör det kommer någon att råka riktigt illa ut…

En nyckel, en gåta och fyra brev av Rebecca Stead utspelar sig i slutet av 1970-talet, men låt inte det avskräcka dig från att läsa! Det märks inte alls i texten att det inte skulle vara nutid. Det är en gåtfull berättelse där man som läsare får tänka till lite. Samtidigt är väldigt vardaglig och man kan känna igen sig i Miranda som blir sviken av sin bästis och inte riktigt vet vem hon ska börja vara med på rasterna.

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: