• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Mayatestamentet

 Mayatestamentet av Steve Alten – en deckare men ändå inte…

Har igår fått tid att läsa färdigt den här boken. En bok som verkligen bygger upp spänningen allt eftersom man läser. I början är den lite halvseg, men rätt intressant om man gillar konspirationsteorier. Speciellt om man funderar kring hur, när och framförallt vem det kan vara som ligger bakom byggandet av några av världens största och äldsta monument, exempelvis pyramiderna i Giza.
För hur är det möjligt att vi för flera tusen år sedan, utan någon modern teknik, kunde konstruera och uppföra dessa underverk. Frågan är om vi ens idag skulle kunna göra om det, och om inte… hur var det då möjligt för så länge sedan?

Som ni märker går jag igång lite på sådan här funderingar och i Mayatestamentet ges en version på en förklaring, om än en väldigt kreativ sådan. I boken får man följa Dominique och hennes möte med Michael. Michael som länge varit inspärrad på ett mentalsjukhus, men som nu måste ta sig ut då domedagen den 21 december 2012 närmar sig.
Under hela Michaels uppväxt ägnade hans familj sitt liv åt att forska kring den gamla profetian om jordens undergång som Mayaindianerna förutspått. Nu hänger det på Michael att hitta de sista svaren och frågan är om vi någonsin kommer att få uppleva den 22 december 2012.

En bok fylld av arkeologi, konspirationsteorier, gåtor och inte minst action.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: