• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Bilderböcker med det lilla extra

Jag gillar verkligen bilderböcker som har det där lilla extra. Som till exempel en liten figur som inte är huvudperson eller ens har med handlingen i boken att göra utan som lever sitt eget lilla liv inuti boken liksom vid sidan om.

I två nya böcker hittar jag sådana figurer och det gör böckerna till favoriter.

Stella – En drottning i snön av Marie-Louise Gay handlar om Stella och hennes lillebror som har hur många frågor om snö som helst. Stella sitter inne med svaren och det blir för det mesta hyfsat rätt. I boken finns också en hund som hänger med barnen ute i snön och fast han inte gör så mycket tycker jag ändå att den där hunden ger det lilla extra.

Sådana här bifigurer upptäcker man oftast inte första gången man läser en bok, vilket gör att det många gånger kan vara roligt att läsa en bilderbok många gånger om. Något som de mindre barnen inte direkt brukar ha något emot.

Den andra nya boken med en ännu härligare bifigur är Svarta tänder och majskorvar – en helt vanlig dag med Flängel av Lena Svensson. Här är det ängeln Flängel som inte vill gå till skolan eller borsta tänderna m.m. Bifiguren är en liten ekorre som får en av Flängels strumpor, men inte vet riktigt vad han ska göra med den. Underbar liten filur!

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: