• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Drakkrönikan

Oftast brukar jag läsa nya barn- och ungdomsböcker men den här gången har det blivit en bok som kom redan 2007.

Boken heter Drakkrönikan och är skriven av Malcom Sanders. Det är en fantasybok med tydligt draktema men i ett ovanligt format, både till utseendet och till sättet den är skriven på.

Boken är vad vi inom biblioteksvärlden kallar en foliant, som helt enkelt betyder att den är stor. Inte tjock, men bred och hög, lite som en bilderbok för yngre barn. Den här boken är dock inte alls för yngre barn utan mer för unga från kanske 12år och uppåt.

Boken är skriven som en resedagbok och det är trollkarlen Septimus som berättar. Hans historia börjar med att han får ett brev från kungen som behöver hjälp med att få bort alla de ondskefulla drakar som börjat härja i de fyra kungadömena. Septimus tar sig an uppdraget och ger sig ut på en resa, väl utrustad med soldater och en magisk amulett. Det blir fart nästan genast och det är många drakar som ska bekämpas.

Vad som gör boken extra speciell är de underbara teckningar som genomgående finns i boken. Både av drakarna i färg men också skissade detaljer av deras anatomi m.m. Detta ger boken en väldigt realistisk känsla och berättelserna blir mycket mer levande.

Det här boktipset ger också ett smakprov på den drakvecka som kommer under vecka 8 här på biblioteken. Då blir det filmvisning, pysselaktiviteter, sagostunder och annat, allt i drakarnas tecken.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: