• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Zombierna anfaller!

Det är mycket vampyrer och varulvar i ungdomsböckerna och har varit ett tag. Men nu kommer det mer och mer zombies.

För det mesta är de levande döda, odöda, eller vad man nu vill kalla dem, oerhört farliga och äckliga. Fokus ligger då på de få levande människor som finns kvar och hur de ska överleva och få samhället att fungera igen.
Den här handlingen kan du känna igen i seriealbumen som heter The walking dead av Robert Kirkman. Än så länge finns två delar översatta till svenska. The walking dead finns också som Tv-serie, den går på Kanal 11.

 

Ett annat perspektiv får du i boken Varma kroppar av Isaac Marion. Här handlar det om killen R som är en zombie. Han är en dag ute för att få tag i mat dvs. levande människor… Jakten blir lyckosam och han äter en hjärna. Det som händer då är att han får den personens minnen och upplever kärlek för första gången på länge. R räddar flickan från minnena och håller henne säker från de andra zombierna. Långsamt börjar man också märka att han och några av de andra levande döda blir mer levande igen. Finns det en chans för R och världen…

Temat ”zombie” gör sig väldigt bra när man vill fundera över relationer och vårt samhälle i stort och smått. Kanske kan vara ett tips om man vill liva upp lektioner i samhällskunskap lite grann.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: