• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,744 hits
  • Annonser

Delirium av Lauren Oliver

Delirium skildrar en framtid där kärlek är klassad som en sjukdom. En sjukdom som alla blir botade från vid ungefär 18 års ålder. Botemedlet är en hjärnoperation som tar bort alla starka känslor och då även den farliga kärleken.

I hela sitt liv har Lena sett framemot att blir botad och varit rädd för att drabbas av sjukdomen innan hon kan få sin chans till evig trygghet. Nu närmar sig operationsdagen med stormsteg, men bara några veckor innan det är dags dyker Alex upp i hennes liv. Först tror hon att han tillhör en av de botade, men det visar sig att han lever under falsk identitet och tillhör motståndsrörelsen.
Kärleken drabbar dem båda.
Hur kan något som känns så härligt, vara så extremt farligt som de styrande vill få alla att tro?
Alex och Lenas känslor för varandra djupnar, men Lenas operationsdag närmar sig och faran att bli upptäckta lurar alltid runt hörnet.

Det här är en tjock bok men den går ändå rätt lätt att läsa. När man läser beskrivs miljön på ett tydligt sätt och man får en bra känsla för hur det ser ut där Lena bor och vilka de andra människorna i hennes liv är.
Hennes avtrubbade och känslobefriade moster och morbror, Lenas kompis som också utmanar gränserna samhället satt upp, eller Lenas lilla kusin, Gracie, som inte sagt ett ord i hela sitt liv utom en gång till Lena.
Jag blir väldigt nyfiken på just Gracie och undrar varför hon väljer att inte prata utan bara iaktta.

Det här är första delen i en planerad trilogi, nästa del kommer om ungefär ett år men är väl värd att vänta på. Slutet gör också att man verkligen vill veta mer.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: