• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Nominerade till Augustpriset 2012

Ett litet sent inlägg…

I måndags tillkännagavs nomineringarna till årets Augustpris, som sätter fokus på nyutkomna svennska böcker under året. Alla förlag får skicka in tänkbara kandidater och sen är det olika jurygrupper som läser och därefter nominerar böcker som har chans att vinna Augustpriset. Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok och vinnarna presenteras vid en gala den 26 november i Stockholms konserthus.

I år var det två kronobergare som nominerades: Johannes Anyuru med En storm kom från paradiset (Årets svenska skönlitterära bok) och Moa-Lina Croall med Jag blundar och önskar mig något (Årets svenska barn- och ungdomsbok). Men den stora överraskningen var nog ändå att ”Zlatan-boken” nominerades där faktiskt Zlatan själv är medförfattare, men där David Lagercrantz är den som skrivit ner vad Zlatan sagt i samtalen. Jag har läst den och tycker att den är fascinerande just för att man får en tydlig bild av vem Zlatan egentligen är bakom alla tidningsrubriker, kanske för första gången någonsin. Däremot vet jag inte om jag tycker att den håller en särskilt hög klass rent litterärt, men det är ju min personliga åsikt.

Alla nominerade titlar kan du hitta här samt en motivering till varför just de nominerades.

Har du någon favorit bland årets nomineringar? Hur många har du läst innan? Hur många titlar var helt okända för dig? Vilken är du mest nyfiken på? Svara gärna med en kommentar!

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: