• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,734 hits
  • Annonser

Det var längesedan…

Flickan från ingenstansDet har varit jul, nyår och en massa mat och godis. Sedan följde start av vårterminen förra veckan och bloggen har råkat hamna i skymundan.

Läst kan jag dock lova att jag gjort och många nya spännande möten i alla möjliga världar hanns det med under helgledigheterna.

Ett av dessa var Flickan från ingenstans av Justin Cronin.
En riktigt tjock bok att försvinna in i och med gott om tid att lära känna alla karaktärer. Det börjar i nutid med att en expedition i Sydamerikas djungler råkar på ett virus av något slag. Viruset eller möjligen en av de sjuka förs till USA och där börjar man experimentera. Sedan händer det som vi alla kan misstänka, viruset sprider sig och världen som vi känner den går under. Några enstaka överlevande kämpar för sin existens i grupper, men lever i ständig skräck för de smittade vampyrliknande varelserna som kommer när mörkret faller.

Boken fångar en fort, men eftersom den har så pass många sidor som den har, blir det ibland långdraget och lite hoppigt när det gäller tidsperspektiven. Men en intressant vinkling ändå på hela ”världen går under” -grejen.

En bit in tar boken ett hopp flera hundra år framåt i tiden och man får föreställa sig på egen hand vad som kan ha hänt. Samtidigt får läsaren ett spännande perspektiv på hur det skulle kunna vara när flera hundra års utveckling begränsas och alla våra teknologiska saker blir nästintill noll värda.

Jag kan varmt rekommendera den för storläsare som gillar tjocka böcker och kan även meddela att en fortsättning kommer till sommaren.

//Cecilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: