• Arkiv

  • Blog Stats

    • 18,735 hits
  • Annonser

Top 10 år 2012

Till offer åt Molok

Även förra året dominerade deckarna på vår lista över de mest utlånade böckerna. Överlägsen segrare var Åsa Larssons Till offer åt Molok. Uppföljaren till boken Till dess din vrede upphör hade låtit vänta på sig i fyra långa år och det ryktades om en svårartad skrivkramp. När så äntligen fortsättningen kom var vi många som ville läsa. Jag blev i alla fall inte besviken! Än en gång fick jag se prov på författarens skicklighet att skapa trovärdiga gestalter och väva ihop allt med en sinnrik deckargåta. Nu hoppas jag innerligt att det ska gå liiiite fortare för Åsa Larsson att klämma ur sig nästa bok i serien om Rebecka Martinsson!

När skönheten kom till BroAnna Jansson däremot brukar vara en flitig författare och komma med en ny bok varje år. 2012 hette den När skönheten kom till Bro. Tyvärr tycker jag att Anna Jansson legat av sig lite och jag gillar hennes tidigare deckare mer. I den här boken så stod ett lajv-sällskap i fokus och jag tyckte att det ibland blev lite väl mycket av ”berättelser i berättelsen”. Populär var den i alla fall bland våra låntagare och därför hamnade Anna Janssons bok på en hedrande andra plats över listan på mest utlånade böcker 2012.

Glasklart

Även på tredje plats hittar vi en deckare, skriven av en svensk författare! Det är Glasklart av Karin Wahlberg. Det är den åttonde boken om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans hustru överläkare Veronika Lundborg i Oskarshamn. Den utspelar sig i den lilla glasbruksorten Hjortsfors och det är under Valborgsmässofirandet där som Claes Claesson gör en fruktansvärd upptäckt. En död manskropp hittas i majbrasan!

Här är resten av listan:

4. Jungstedt, Marie: Den sista akten

5. Persson, Leig G W: Gustavs grabb

6. Läckberg, Camilla: Änglamakerskan

7. McKinley, Tamara: Gryningstimmen

8. Brunk-Holmqvist, Karin: Kaffe med musik

9. Dillon, Lucy: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

10. Schulman, Ninni: Pojken som slutade gråta

Det blir spännande att se vilka som toppar listan detta år! Har du något tips på vilken bok det kan vara? Lämna gärna en kommentar!

/Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: